Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pachatel krádeží z Jihlavska a Pelhřimovska v rukou policistů

/
/
/
501 Zobrazení



Jihlavští kriminalisté objasnili pět případů krádeží, především nafty, z druhé poloviny listopadu loňského roku na Jihlavsku a Pelhřimovsku. Opakovaně soudně trestaný muž z Jihlavska způsobil škodu přes pětasedmdesát tisíc korun a hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

„Šestadvacetiletého muže zadrželi policisté minulý týden v obci na Jihlavsku a odvezli ho na oddělení policie k provedení příslušných procesních úkonů,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže“, dodal Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti už soudně trestaný a v srpnu loňského roku byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou 36 měsíců.

„Je obviněný z toho, že se v listopadu loňského roku dopustil ve čtyřech případech krádeží na Pelhřimovsku a v jednom případě na Jihlavsku. V Rácově odcizil z volně přístupného pozemku pneumatiky na nákladní vozidlo, čímž způsobil majiteli škodu přes sedmadvacet tisíc korun. Na Pelhřimovsku se zaměřil především na odcizení nafty ze zaparkovaných vozidel, kdy ke třem případům došlo v Horní Cerekvi a blízkém okolí, k dalšímu případu došlo v Hříběcí. Muž se zaměřil na odstavená nákladní vozidla a pracovní stroje, kdy za užití násilí vnikl do palivových nádrží a celkem tak odčerpal a následně odcizil přes 800 litrů motorové nafty. Další škodu způsobil odcizením aku nabíječky, sadou plochých klíčů, teleskopických ráčnových klíčů a jiných věcí, které byly uloženy v úložném boxu nákladního vozidla,“ dodala tisková mluvčí.

Muž je stíhaný na svobodě a případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost lze podle policistů uložit trest odnětí svobody až na tři léta.

  • Facebook
  • Twitter