Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Osmnáctý Vírský sumec a 25. Mikulášský trampský bál

/
/
/
955 Zobrazení



Trampská osada a kapela Falešná karta pořádá v sobotu 7. prosince v kulturním domě ve Víru trampský hudební festiválek Vírský sumec spojený s Mikulášským trampským bálem T.O. Falešná karta.

Vše začne v 15.30 18. Vírským sumcem, na kterém se v minulosti objevilo mnoho kapel pohybujících se v naprosté špičce FTC žánru – např. Ozvěna, Lístek, Stráníci, F.T. Prim, Přístav, Epy de Mye, Chrpa ad…Letos se kromě krátkého úvodního bloku Falešné karty představí:

Monopól – kapela okolo Pavla Jima Macháčka (bývalého basisty Falešné karty) hrající vlastní akustickou muziku.
B.P.T. – kapela zpívající spirituály i vlastní tvorbu na pomezí folku a trampské písně
Karabina – legendární trampská kapela ověnčená několika Portami
Marien – jedna z nejprogresivnějších a nejúspěšnějších současných folkových kapel v čele s Víťou Troníčkem

Po skončení Vírského sumce začne zhruba v 19.30 na stejném místě 25. Mikulášský bál T.O. Falešná karta.
Protože je tentokrát jubilejní pětadvacátý, bude maškarní. Masky nejsou povinné, ale velmi velmi vítané. Hrát a zpívat budou, kromě pořádající Falešné karty, také někteří muzikanti z Vírského sumce a další. Trampský bál je neobyčejný tím, že se hraje a zpívá téměř nepřetržitě, pouze s několika krátkými přestávkami pro „vypečené“ soutěže, jejichž vítězové budou odměněni krásnými plackami. Pravidelně se hraní „zvrtává“ ve velký sejšn na pódiu z přítomných muzikantů.
Hrát a zpívat na pódiu se obvykle končívá kolem 3.00. Tím ale rozhodně nic nekončí, protože pak následuje „sejšn“ pod pódiem, na kterém si, společně s muzikanty, kteří hráli na pódiu, můžou zahrát a zazpívat i všichni návštěvníci. Tento sejšn končívá až v neděli dopoledne.

Další informace naleznete na www.fkarta.cz.

  • Facebook
  • Twitter