Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Projekce filmu Dálava s režisérem Martinem Marečkem

/
/
/
764 Zobrazení



Terapie vztahem se uskuteční příští týden ve středu 27. listopadu v 19.30 v Divadel otevřených dveří (DIOD) v Jihlavě.

Martin Mareček patří jako režisér ke špičce současného českého dokumentu. Zároveň se jako dramaturg a pedagog podílí na celé řadě dalších filmů a jeho vliv na soudobou dokumentární tvorbu je tak nepřehlédnutelný. Svůj zatím poslední autorský dokument původně koncipoval jako hraný film. Zachycuje totiž skutečný příběh muže, který se po strmé a úspěšné kariéře v korporátní finanční instituci rozhodl radikálně změnit svůj život a stát se naopak člověkem, kterému je dnešní konzumerismus naprosto cizí.

V dokumentu Mareček zachycuje poslední kapitolu ze života hlavního hrdiny, který odjíždí se svým synem daleko za Moskvu, aby zde nalezli chlapcovu matku a jeho sestru. Fascinující, civilní a místy neuvěřitelná road movie není jen komedií o eskapádách na cestě mezi Brnem a Ruskem, ale i hlubokou sondou do osudu člověka, který celý svůj život staví na zcela opozitních rozhodnutích.

  • Facebook
  • Twitter