Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Osmnáctka monitorů dechu pro pelhřimovskou nemocnici

/
/
/
766 Zobrazení



Dětské oddělení Nemocnice Pelhřimov si pod vánoční strom letos mohlo přidat osmnáct kusů monitorů dechu díky dárku od Nadace Křižovatka. Monitory si z rukou ředitelky nadace Štěpánky Pokorníkové převzal primář Stanislav Houštěk.

Nadace Křižovatka každoročně pomáhá naší nemocnici s obměnou této zdravotnické techniky. Hlídací chůvičky Babysense využívá nemocnice pro monitoring dechu novorozenců. Jejich hlavním cílem je poukázat na zástavu dechu hlasitým zvukovým signálem, a tak přivolat okamžitou pomoc. Jde o velmi citlivé, bezpečné, bezdotykové zařízení, které monitoruje dýchání a pohyb dítěte přes matraci postýlky.
Hlavním důvodem využití Babysense je tzv. syndrom náhlého úmrtí dítěte SIDS, který je jednou z nejčastějších příčin úmrtí kojenců do jednoho roku života.

V roce 2018 získala Nemocnice Pelhřimov od Nadace Křižovatka patnáct monitorů, v roce 2017 pět monitorů a o rok dříve osm monitorů. Vzrůstající počet nových monitorů je ukázkou štědrosti sponzorů, kterými letos byly společnosti Spokar, CHAPS, J.K.L. Partners a Dalur profi, díky jejichž finančnímu daru, byly zakoupeny. Letos to byl dar v hodnotě 36 tisíc korun.

  • Facebook
  • Twitter