Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oslavy dvacetin sociálních služeb v Brodě se vydařily

/
/
/
761 Zobrazení



Po celý minulý týden se v Domově pro seniory v Reynkově ulici v Havlíčkově Brodě uskutečnily oslavy 20. výročí vzniku Sociálních služeb města (SSM) s programem. Největší úspěch a návštěvnost mělo hudební vystoupení Josefa Zímy ve čtvrtek 8. prosince odpoledne.

Na začátku programu přivítala ředitelka SSM Magdaléna Kufrová přítomné posluchače, uvedla hosty Pavla Skalického a Josefa Zímu. První vystoupil na hudební akci Pavel Skalický, který vtipně prohlásil: „Jsem předskokanem Josefa Zímy.“ Pavla Skalického (narozen 16. prosince 1948) asi každý z diváků neznal, a tak se představil a popovídal o sobě. Mezi zpíváním hovořil o písních, které složil.

Josef Zíma na začátku vystoupení mluvil o své rodině. Vzpomínal na svoje začátky herecké i pěvecké. Ke každé písní, kterou zazpíval vzpomenul na hudební skladatele i textaře. Josef Zíma se proslavil jako princ Radovan v Princezně se zlatou hvězdou (1959, režie Martin Frič). Úspěchy slavil i jako televizní a rozhlasový moderátor. Velmi populární byl pravidelný televizní pořad Sejdeme se na Vlachovce. Za svůj život natočil přes dvě stovky písní, získal tři zlaté a jednu platinovou desku a stal se nekorunovaným králem české dechovky. V Havlíčkově Brodě si s Josefem Zímou zazpívali posluchači známé skladby. Například Kdyby to vaši věděli, Hříšní lidé města pražského, Cikánka a Ta naše písnička česká.

Při poslechu písní a vyprávění nechce se uvěřit, že Josef Zíma letos oslavil 90 let.

  • Facebook
  • Twitter