Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oslava jubileí se proměnila v benefiční akci pro novoměstskou nemocnici. Z výtěžku bude zakoupený plicní ventilátor

/
/
/
426 Zobrazení



Tři sta třicet tisíc korun pro Nemocnici Nové Město na Moravě – to je výtěžek z dárků, které přinesli oslavencům Aloisi a Zdeňce Šaclovým a novoměstské firmě Bohemia Breeding gratulanti, kteří si přišli společně s nimi připomenout jejich kulatá jubilea.

Akce se uskutečnila v areálu Šiklova mlýna a oslavenci si od gratulantů kromě kytičky pro paní domu nepřáli žádné dárky. Pouze libovolnou finanční částku na charitativní účely. Hotovost, kterou se na místě podařilo vybrat, se vyšplhala na 270 tisíc korun. Třicet tisíc korun na doplnění do kulaté částky doplatili manželé Šaclovi. Ovšem následně se s dalšími třiceti tisíci připojili ještě další tři gratulanti. Manželé Šaclovi tak na konto novoměstské nemocnice zaslali celkem 330 tisíc korun.

Bohemia Breeding je firma s třicetiletou tradicí a Alois Šacl, její zakladatel, oslavil kulaté životní jubileum stejně jako jeho manželka Zdeňka. Zdeňku Šaclovou zná několik generací dětí a rodičů, neboť po celý svůj život pracovala coby učitelka v jedné z novoměstských mateřských škol. Nemocnice Nové Město na Moravě za vybranou částku zakoupí nový plicní ventilátor pro oddělení ARO.

K pozvaným gratulantům, kteří vkládali finanční dary do pokladničky přímo na místě oslavy, se přidaly i spolupracující firmy. Poděkování patří společnostem Mikrop Čebín, a. s., Pech & Partneři, s. r. o., Maso uzeniny Polička, a. s., Zemědělské družstvo Nové Město na Moravě, družstvo, Real Gastro, s. r. o., Tarania, s. r. o., Moreau Agri Vysočina, spol. s r. o., Teletník Rožná, a. s., Šutera jatka Olešnice, Ekofarma Bílek i jednotlivcům Jaroslavu Michalovi, Karlu Utendorfskému, Luboši Strakovi, Bohumilu Buchtovi, Aloisu Šaclovi, Pavlu Šaclovi, Boženě Molvové a dalším. I jejich zásluhou bude možné zakoupit toto nezbytné vybavení pro záchranu životů kriticky ohrožených pacientů.
Plicní ventilátor plně nebo částečně nahrazuje přirozené dýchání a dává zdravotníkům větší šanci k záchraně lidského života. Přístroj bude zakoupený do konce roku na základě veřejné zakázky. „Jménem novoměstské nemocnice moc děkuji manželům Šaclovým a firmě Bohemia Breeding za tento šlechetný čin. Není to obvyklé rozhodnutí spojit firemní i soukromou oslavu s beneficí pro nemocnici. Moc si toho vážím. Díky darované částce může nemocnice koupit ventilátor vyšší třídy, spolehlivější a bezpečnější pro naše pacienty. A děkuji také všem, kteří dle přání oslavenců jakkoliv na přístroj přispěli. Všichni se tak stávají partnery naší nemocnice. Je to pro nás velká čest,“ vzdala jubilantům i gratulantům hold ředitelka Nemocnice Nové Město na Moravě Věra Palečková.

  • Facebook
  • Twitter