Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oprava silnice mezi dálnicí D1 a Jihlavou vstoupí do druhé fáze, omezení potrvá do října

/
/
/
1040 Zobrazení



V březnu zahájilo Ředitelství silnici a dálnic ČR opravu silnice I/38 v 5,6 kilometru dlouhém úseku mezi dálnicí D1 a mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí III/03824 v ulici R. Havelky v Jihlavě. Od začátku prázdnin přechází oprava do druhé fáze.

Do konce června se pracovalo ve středovém dělícím pásu na jeho přejezdech, na přeložce metalických a optických kabelů a budování nové optické trasy. S počátkem července přechází stavba do druhé etapy, v rámci které se bude opravovat pravý jízdní pás ve směru od dálnice D1 na Jihlavu a přilehlé větvě mimoúrovňových křižovatek obsluhující pravý jízdní pás.
Jedná se místní komunikaci I/38 související s dálnicí D1 (exit 112), místní komunikaci Pávov, místní komunikaci Lesnov a místní komunikaci I/38 související se silnicí III/03824 v ulici Romana Havelky.

Do poloviny října tohoto roku se v pravé části Jihlavského přivaděče bude pracovat na výměně vozovkového souvrství, opravě prvků stávajícího odvodnění, záchytného systému a zabezpečení svahů proti odpadávání nesoudržné zeminy. Dále stavba řeší výměnu a doplnění záchytných a vodicích bezpečnostních zařízení podle aktuálně platných předpisů.

Opravu v pravém jízdním pásu plánuje Ředitelství silnici a dálnic ČR zahájit v úterý 5.července po předchozí přestavbě dopravně inženýrského opatření. Předpokládané převedení dopravy je v noci z pondělí 4. na úterý 5. července, kdy je očekávaná nízká intenzita provozu. Dopravní omezení bude proti předchozí etapě výraznější a provoz na Jihlavském přivaděči zůstane zachován pouze levém jízdním pásu (směr D1/H. Brod), kde se bude jezdit v režimu 1+1 jízdní pruh.

V souvislosti opravou silnice u místní komunikace exit 112 Pávov dálnice D1 bude také značena objízdná trasa pro vozidla jedoucí po D1 od Brna do Prahy. Ta bud vedena od exitu 112 na sjezdu od Brna směr Znojmo a Jihlava a dále po dálnici D1 na exit 104 Větrný Jeníkov, dále po silnici II/131 do Větrného Jeníkova na křižovatku se silnicí II/523. Po silnici II/523 přes Bílý Kámen a Šipnov do Jihlavy na křižovatku se silnicí I/38.

Plánek objízdných tras, zdroj: Ředitelství silnic a dálnic ČR

Délka objízdné trasy je 22,8 kilometrů. Pro vozidla jedoucí po dálnici D1 od Prahy doporučuje investor sjet na exit 104 a využít značenou objízdnou trasu popsanou výše, případně jet až na exit 119 Velký Beranov a po silnici II/353 dál na Jihlavu. Řidiči, kteří budou potřebovat využít některou z uzavřených větví mimoúrovňových křižovatek obsluhujících jízdní pás ve směru na Jihlavu, se budou moct otočit do protisměru přes mimoúrovňovou křižovatku se silnicí II/523 (ul. Jiráskova) a k odbočení využít příslušné větve MÚK obsluhující levý jízdní pás.
V opravě levého jízdního pásu bude oprava pokračovat po zimní technologické přestávce na jaře 2023.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter