Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opilý řidič zavinil na dálnici D1 na Vysočině havárii

/
/
/
318 Zobrazení



Policisté z Vysočiny vyjeli v neděli 21. ledna krátce po dvacáté hodině večer k dopravní nehodě na kilometr 125,4 ve směru na Prahu, kde se střetlo dodávkové a osobní vozidlo.

„Dvaadvacetiletý řidič s nákladním vozem Fiat Ducato s rumunskou registrační jel v levém jízdním pruhu, kdy nezvládl řízení vozu a narazil do osobního auta Hyundai. V něm cestovala řidička společně se třemi spolucestujícími. Po střetu vozidlo Hyundai dostalo smyk, narazilo do krajových ocelových svodidel, která poškodilo. Od svodidel se auto odrazilo z krajnice zpět do pravého a levého jízdního pruhu, kde se otočilo kolem své osy a zůstalo stát na krajnici otočené ve směru jízdy na Prahu. V důsledku střetu došlo k defektu na pravé přední pneumatice dodávkového vozu,“ popsala havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Při dopravní nehodě se nikdo nezranil, ale posádka z osobního vozu utrpěla šok. Hmotnou škodu na majetku zúčastněných vozidel, krajových svodidlech a podření komunikace odhadli policisté na 350 000 korun. U řidičky byl výsledek dechové zkoušky negativní, u řidiče dodávkového vozu vykázala dechová zkouška pozitivní výsledek 2,24 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala hodnotou 2,31 promile alkoholu v dechu.
„Vzhledem k podnapilosti řidiče, který dopravní nehodu zavinil, policisté cizince zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Po jeho vystřízlivění budou dnes probíhat další procesní úkony. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter