Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opilý řidič usedl za volant kamionu a vyrazil na dálnici D1

/
/
/
695 Zobrazení



V pondělí 23. ledna krátce před třiadvacátou hodinou v noci, kdy na linku tísňového volání telefonoval řidič, který policistům oznámil, že jede po dálnici D1, je zhruba na 159 kilometru ve směru na Prahu a před ním jede velmi nebezpečně kamion. Podnapilý řidič usedl za volant speciální jízdní soupravy s více než dvěma promile alkoholu.

„Policisté z Dálničního oddělení kamion zastavili na 137. kilometru ve směru jízdy na Prahu. Při prvotní kontrole zjistili, že se jedná o speciální nákladní jízdní soupravu značky Mercedes s českou registrační značkou s návěsem a za ním bylo připojeno ještě přípojné vozidlo. Návěs i přípojné vozidlo mělo české registrační značky. Policisté řidiče vyzvali, aby jim předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla. Poté řidiče vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce, která vykázala pozitivní výsledek – naměřená hodnota činila 2,21 promile alkoholu v dechu. Při opakovaném měření na přítomnost alkoholu v dechu provedeným stejným kalibrovaným detekčním přístrojem byl zjištěn opět pozitivní výsledek a naměřená hodnota činila 2,26 promile alkoholu v dechu.
Šestapadesátiletý řidič musel jízdní soupravu opustit a řádně ji zajistit. Policisté poté řidiče omezili na osobní svobodě a následně umístili na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě. Současně mu zadrželi řidičský průkaz,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů.

V úterý 24. ledna v dopoledních hodinách si policisté řidiče vyzvedli a převezli ho na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů. „Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve věci vedeme zkrácené přípravné řízení a řidič si převzal podezření ze spáchání tohoto trestného činu.

Takové jednání ze strany řidiče kamionu je velice nebezpečné při jízdě po jakékoliv komunikaci. Mnohem vyšší riziko dopravní nehody však hrozí na dálnici, kde jedou vozidla vyšší rychlostí a jakýkoliv nečekaný manévr ze strany podnapilého řidiče kamionu může mít pro řidiče jedoucí za ním fatální následky. Proto velmi oceňujeme všímavost řidiče, který na nebezpečnou jízdu tohoto řidiče upozornil,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter