Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dárci mají v Nemocnici Havlíčkův Brod hezčí zázemí pro občerstvení po odběrech

/
/
/
842 Zobrazení



Dárci krve se na transfúzní stanici havlíčkobrodské nemocnice cítí jako v kavárničce. Nové posezení s dekoracemi, moderní vybavení do kuchyňky, kde se dárci občerstvují, je malou odměnou za darování krve. Nemocnice nechala prostor stavebně upravit. Celková investice se vyšplhala na dvě stě tisíc korun.

„Chtěli jsme, aby se dárci po odběru u nás cítili příjemně. Ohlasy jsou velice pozitivní,“ řekla vrchní sestra hematologicko-transfuzního oddělení Vlasta Bruknerová. V loňském roce se zde uskutečnilo celkem 3 349 odběrů. V registru máme dva tisíce aktivních dárců, oproti roku 2021 ale máme o něco méně prvodárců, zatímco v roce 2021 se zaregistrovalo 144 prvodárců, v loňském roce to bylo jen 116. Nicméně i tak je základna dobrovolných dárců krve početná a dostačující. V období, kdy byl nedostatek krve napříč republikou, naše transfuzní oddělení pomáhalo dodávkou krve fakultním nemocnicím.

Foto ze středečních odběrů, kdy pozvali do nemocnice padesát dárců krve.

  • Facebook
  • Twitter