Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opilý řidič odešel od soudu s podmínkou a zákazem řízení na tři roky

/
/
/
209 Zobrazení



Padesátiletý cizinec, který zavinil v pondělí 29. ledna dopravní nehodu na 75. kilometru na dálnici D1 ve směru na Prahu a který byl v době dopravní nehody v silně podnapilém stavu, stanul ve středu 31. ledna před okresním soudem v Pelhřimově.

„Cizince, kterého ošetřili ve zdravotnickém zařízení, jsme po nehodě zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Po propuštění byl eskortován do policejní cely na Dálniční oddělení Velký Beranov a se souhlasem státního zástupce byl zadržen, protože byl důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté věc řešili ve zkráceném přípravném řízení, muž si za přítomnosti tlumočníka převzal usnesení o sdělení podezření. Ve středu ráno policisté předali spisový materiál státnímu zástupci a na odpoledne bylo nařízeno jednání před okresním soudem,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Podle informací policistů udělil soud řidiči soud za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody na jeden rok s podmínečným odkladem na zkušební dobu tří let. Soud muži také uložil zákaz řízení na tři roky.

  • Facebook
  • Twitter