Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opilý řidič narazil v Jihlavě s autem do sloupu, s alkoholem za volantem měli v neděli problémy i další řidiči

/
/
/
365 Zobrazení



V neděli 30. července došlo po půlnoci v ulici S. K. Neumanna v Jihlavě k dopravní nehodě. Třiadvacetiletý řidič vozu Ford vyjel mimo silnici a s autem narazil do sloupu veřejného osvětlení.

„Při dopravní nehodě se řidič zranil a zdravotnická záchranná služba ho převezla na ošetření do jihlavské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,7 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Při dopravní nehodě vznikla škoda za více než šedesát tisíc korun. Kontrolou policisté zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou prohlídku. Řidiči zadrželi řidičský průkaz. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Případ a veškeré jeho související okolnosti prověřují.

Havarovala také opilá řidička v Rudě na Žďársku
Krátce po desáté hodině dopoledne vyjeli policisté k dopravní nehodě na silnici II/602 nedaleko Rudy na Žďársku. „Dvaadvacetiletá řidička s osobním vozem Hyundai jela směrem k Velké Bíteši a vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládla řízení, vyjela mimo vozovku do silničního příkopu, kde se auto střetlo se vzrostlým stromem.
Při dopravní nehodě se řidička zranila. Policisté dechovou zkouškou naměřili řidičce 2,17 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované dechové zkoušky. Pozitivní hodnotu na kokain vykázal i test na zjištění přítomnosti jiných návykových látek. Řidička se následně podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Vlivem dopravní nehody vznikla předběžně vyčíslená škoda přes 120 tisíc korun. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila policejní mluvčí Michaela Lébrová. Dopravní nehodu policisté nadále šetří.

Za volant usedli pod vlivem alkoholu řidiči také v Havlíčkově Brodě, Humpolci a Jiřicích
Po desáté hodině dopoledne zastavili policisté v Havlíčkově Brodě osobní auto Volkswagen Golf, které jelo po Pražské ulici. „Automobil řídil devětapadesátiletý muž. Policisté u řidiče dechovou zkouškou naměřili mu hodnotu 1,76 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté muži na místě zakázali další jízdu. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Michaela Lébrová.

V neděli kolem šesté hodiny odpoledne zastavili policisté řidiče osobního vozu Volkswagen v Masarykově ulici v Humpolci. „Důvodem zastavení bylo nerespektování stopky. V rámci silniční kontroly provedli policisté u jednatřicetiletého muže dechovou zkoušku, jejíž naměřená hodnota činila 1,72 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované dechové zkoušky. Policisté muži na místě zakázali další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a dále z přestupku na úseku dopravy,“ přidala další případ Michaela Lébrová.

V neděli po jedné hodině v noci kontrolovali policisté z obvodního oddělení Humpolec osobní auto Škoda Octavia v Jiřicích. „U třicetiletého řidiče dechová zkouška odhalila hodnotu 2,36 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované dechové zkoušky. Policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Michaela Lébrová.

Úvodní foto: Havárie v Jihlavě, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter