Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ohlédnutí za Svatováclavskou poutí ve Světlé nad Sázavou

/
/
/
1161 Zobrazení



Tradiční Svatováclavská pouť ve Světlé nad Sázavou patří už dlouhé roky k hojně navštěvovaným akcím. Každý rok atrakce a stánky zaplnily celé náměstí Trčků z lípy a stánky s trhovci se kolikrát dostali až do nádražní ulice.

Díky tomuto rozložení muselo dojít ve městě k uzavření několika ulic a tím také k objížďkám, které řidiče kolikrát zdržovaly. Kvůli rekonstrukci náměstí nebylo možné atrakce před městský úřad znovu vrátit, proto se vedení města rozhodlo celou pouť přesunout do zámeckého parku a volba místa se určitě vyplatila.

Letos si mohli návštěvníci od 22. září až do neděle 24. září vyzkoušet čtyřicet atrakcí, od kolotočů pro nejmenší, přes autodrom, až po atrakce kde lítáte i hlavou dolů. Kdo přišel na pouť spíše za nákupem, mohl si vybrat z více jak 80 stánků. Prodejci nabízeli jak oblečení, různé suvenýry, tak také spoustu pochutin, jako pražené oříšky, nakládané okurky, pravý turecký med anebo pouťové langoše. Světelákům také vyšlo počasí, takže se obava ze zničeného parku, pokud by pršelo, nenaplnila.

  • Facebook
  • Twitter