Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Odstartoval provoz sportovní haly ve Světlé, hrát se bude florbal, basket i házená

/
/
/
1795 Zobrazení



Ve středu 13. listopadu byla slavnostně přestřižena páska ostrý provoz sportovní haly ve Světlé nad Sázavou. Dlouhých deset let čekalo město na tento den a čekání se vyplatilo.

„Troufám si říct, že v širokém okolí není modernější hala s větším zázemím než má naše město,“ vyzdvihuje kvalitu haly Tomáš Rosecký. Stavba díky svojí konstrukci a vybavení může sloužit hned pro několik sportů. Florbal má ve Světlé velkou základnu a florbalisté do začátku tohoto týdne museli jezdit do nedaleké Ledče nad Sázavou, nyní už všechny své tréninky a turnaje odehrají na domácí půdě. Dál se v hale mohou provozovat prakticky všechny míčové sporty. Futsal, volejbal, nohejbal, basketbal a také házená, u které je ale zakázané použití speciálního vosku. Na své si přijdou i hráči badmintonu, protože na ploše jsou nalajnované celkem čtyři kurty. Do budoucna se počítá i s místem na cvičnou horolezeckou stěnu. Každý čtvrtek zde bude mít kroužek basketbalu Domu dětí a mládeže (DDM). Plocha ale nebude sloužit jen sportovcům, ve středu si její kvalitu vyzkoušel i taneční kroužek z DDM.
U pomyslného otevření bran veřejnosti a tedy přestřižení pásky světelskému starostovi Janu Tourkovi asistoval i místostarosta Josef Hnik, Pavel Franěk, první náměstek hejtmana Kraje Vysočina, Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina, Jaroslav Kladiva, ředitel PKS Stavby, a architekt Václav Marek.
V sobotu 16. listopadu se koná den otevřených dveří, fanoušci tak mohou přijít podpořit týmy dorostenek florbalového oddílu Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou, které odehrají mistrovská utkání v lize dorostenek, regionu V (Kraj Vysočina a Jihočeský kraj) se soupeři s Písku a Pelhřimova. Čas turnaje je 9.00 až 16.00. Od 17.00 je naplánovaný exhibiční zápas ve futsalu mezi týmy mistři ČR ve veteránském fotbalu (FK Světlá nad Sázavou) proti výběru bratrů Marešových (mistři ČR ve futsalu za Pramen Havlíčkův Brod) a dokonce přijede i několik známých fotbalistů.
Pro případné zájemce bude také možné nahlédnout do všech zákoutí haly a zjistit jak vypadá nejenom technické zázemí, ale i prostor šaten, tribuna a bufet.

  • Facebook
  • Twitter