Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od úterý si zájemci mohou nechat zjistit protilátky na Covid-19 v havlíčkobrodské nemocnici

/
/
/
1727 Zobrazení



Oddělení společných laboratoří havlíčkobrodské nemocnice nabízí od úterý 25. května možnost vyšetření protilátek proti viru (SARS-Cov-2) způsobujícímu onemocnění Covid-19. Odběrové místo se nachází v hlavní lůžkové budově v prvním nadzemním podlaží budovy č. 2 v oddělení společných laboratoří.

Odběr krve mohou zájemci využít každé úterý a středu po předchozím objednání v elektronické krajské aplikaci. Zájemci o test se musí v této aplikaci objednat a předem uhradit poplatek za test ve výši 500 Kč. Vyšetření nehradí veřejné zdravotní pojištění.
Do této doby hodnotili protilátky v havlíčkobrodské nemocnici pouze ve spolupráci s praktickými lékaři, u nichž si zájemci nechávali odebrat krev a posílali ji k nám na vyšetření, nyní mohou na odběr přímo k nám do nemocnice.

Vyšetřením zjistí zájemci informaci o hladině protilátek proti viru SARS-CoV-2 po proběhlém onemocnění Covid-19 nebo v důsledku očkování. Test není určen pro průkaz aktivního onemocnění Covid19. Stanovení slouží k ověření, zda se člověk v minulosti setkal s coronavirem (SARS-CoV-2) a vytvořil si protilátky (výsledek pozitivní) či nikoliv (výsledek negativní). Pozitivní výsledek znamená, že onemocnění s největší pravděpodobností nějakou formou prodělal, s příznaky či bezpříznakově.
Výsledky budou zaslány formou SMS, je možné je také vytisknout z krajské aplikaci, kde se zájemci na test objednají.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter