Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od středy 1. prosince jezdí v Jihlavě trolejbus linky E rychlejší trasou

/
/
/
510 Zobrazení



Rychlejší spojení centra města s nákupní a odpočinkovou zónou v ulici Romana Havelky v Jihlavě a také s částí města Staré Hory zajistí nová trasa linky E Dopravního podniku města Jihlavy.

Nové všesměrové trolejové vedení na kruhovém objezdu na křižovatce Havlíčkova-Pražská umožňuje snadné opuštění křižovatky i vjezd na křižovatku všem trolejbusům jihlavské MHD. Od středy 1. prosince proto dochází ke změně trasy linky E.

Vozy trasy E nově nebudou objíždět Dům kultury, ale budou jezdit přímo po Havlíčkově ulici a zastavovat na zastávce Chlumova. Na lince E tak zaniknou zastávky Dům kultury a Fritzova, zároveň se tím urychlí spojení mezi centrem Jihlavy a ulicí Romana Havelky.

„Očekáváme především zrychlení spojení centra města s obchodní a relaxační zónou na ulici Romana Havelky a s částí města Staré Hory. Dráty trolejí zatím ve třídě Legionářů zůstanou, sundávat je nebudeme je možné jejich využití jako manipulační trati a při zvažované opravě Chlumovy ulice,“uvedl předseda představenstva DPMJ Radim Rovner. Vedení linky E obousměrně z centra i do centra stejnou trasou podle jeho slov nebylo dříve možné, protože to neumožňovaly původní troleje a výhybky trolejí na okružní křižovatce Havlíčkova-Pražská. Po rekonstrukci této křižovatky, která je už všesměrová je možné vést linku E přímo po Havlíčkově ulici a vynechat zastávky Dům kultury a Fritzova. „To, že je křižovatka trolejí nad kruhovým objezdem všesměrová znamená, že se může trolejbus připojit i odpojit na každé odbočce, což dříve nešlo,“ vysvětlil Radim Rovner. 

Nové jízdní řády linky E naleznete na webu www.dpmj.cz.

  • Facebook
  • Twitter