Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Očkování se přesouvá zpět do jihlavské nemocnice

/
/
/
685 Zobrazení



Po téměř roce končí v Hruškových Dvorech očkovací centrum a přesouvá se zpět do nemocnice. Za zhruba rok byly aplikovány desítky tisíc vakcín. Poslední dávka byla podána toto pondělí. Od příštího týdne se už začne očkovat ve vybrané ambulanci jihlavské nemocnici ve Vrchlického ulici.

Očkovací centrum fungovalo v Hruškových Dvorech od března loňského roku. „Celkově aplikovali zdravotníci právě k pondělku 21. února, kdy se očkovalo naposledy, 155 247 dávek. Z toho 64 tisíc bylo prvních dávek, dalších 60 tisíc druhých dávek a 31 tisíc posilovacích,“ říká krajský koordinátor pro očkování Alexander Filip. Očkovat se hned po Novém roce začalo loni přímo v nemocnici a v březnu se očkování přesunulo právě na okraj krajského města.

„Rád bych poděkoval majiteli ATXcentra Jakubu Klobásovi, který nám umožnil zřídit v Hruškových Dvorech centrum za úžasných podmínek,“ dodává Alexader Filip. Náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný dodává: „Samotný provoz jihlavského velkého očkovacího centra logisticky podpořily i přilehlé komerční firmy, které vyčlenily pro klienty centra parkovací místa. Svou roli splnila i speciální autobusová linka v prvních měsících provozu centra. Z pohledu zřizovatele nemocnice, která očkování v jihlavském velkém centru zajišťovala, šlo o ukázkové pracoviště.“

„Rád bych poděkoval všem, kteří se podíleli a ročním chodu centra. Díky patří zdravotníkům, technikům i dobrovolníkům,“ dodává ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.

Poslední očkování proběhlo v areálu v Hruškových Dvorech v pondělí 21. února a první v Nemocnici Jihlava bude ve středu 2. března. Místo bude značené, nachází se v přízemí u bývalé pohotovosti, v blízkosti urgentního příjmu, kam přivážejí záchranáři pacienty. Vjezd je z ulice Vrchlického a vstup z „malého“ parkoviště. V plánu je aplikovat zde také novou vakcínu společnosti Novavax.

  • Facebook
  • Twitter