Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ochotníci v Jihlavě podpoří domácí hospic Bárku

/
/
/
227 Zobrazení



Rantířovští ochotníci a DKO Jihlava pořádají benefiční divadelní vystoupení pro Bárku – domácí hospic. V neděli 21. dubna uvedou v divadelním sále cimrmanovskou pohádku z dílny Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka Dlouhý, Široký a Krátkozraký. Výtěžek bude využit na nákup osobního automobilu pro zdravotní sestry hospice.

V loňském roce se ochotníků dvakrát za sebou podařilo vyprodat divadelní sál a Bárce předali bezmála čtvrt milionu korun. Po nedávném dvojím lednovém velmi úspěšném uvedení pohádky v Rantířovském sále se opět domluvili na benefici v DKO v Jihlavě.
„Vstupné z prvních letošních vystoupení jsme předali stacionáři pro handicapované, a pokud naše dovádění může ještě někomu pomoci, chceme to udělat. Loňský rok je nezapomenutelný, když se ta atmosféra podaří zopakovat, bude to jistě opět výjimečné,“ komentuje vystoupení starosta Rantířova a jeden z ochotnických herců Tomáš Novotný.

Vstupné na divadelní představení je dobrovolné, ale minimální částka je 200 Kč. Horní hranice je neomezená. Předprodej bude probíhat v předprodeji DKO v tradičních časech a mimo ně budou lístky k dostání i na recepci FÚ. Na obou místech bude zapečetěná pokladnička a peníze budou okamžitě vhozeny právě do nich. DKO Jihlava se stejně jako v loňském roce zřekla úhrady všech nákladů na akci a kompletní výtěžek pomůže proto Bárce. V případě vyprodání představení od 19.00, zvažují organizátoři možnost přidání druhého vystoupení.

„Naše sestřičky jezdí po celém okrese Jihlava a občas naši rychlou pomoc brzdí nedostatek aut. Zkoordinovat návštěvy celého zdravotního týmu s poměrně velkým okruhem podle akutnosti a potřeb pacientů je někdy hodně náročné. Zbytečně pak mohou klienti a jejich rodiny prožívat těžké chvíle. Osobní automobil nám moc pomůže,“ vysvětluje využití sbírky vedoucí Bárky Markéta Brestovská.

Domácí hospic Bárka je součástí Oblastní charity Jihlava a jejím posláním je prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožnit těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých. Působí po celém okrese Jihlava a poskytuje své služby jak dospělým, tak dětským klientům.

  • Facebook
  • Twitter