Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Obří vánoční strom na chladících věžích Jaderné elektrárny Dukovany

/
/
/
2381 Zobrazení



Lidé v okolí Jaderné elektrárny Dukovany budou mít o prvním adventním víkendu mimořádnou příležitost shlédnout největší vánoční strom, který energetici promítnou na jednu z chladicích věží elektrárny. Dukovany tak budou jednou z pěti elektráren Skupiny ČEZ, které budou takto výjimečně svátečně ozdobeny. Akce je součástí vánoční kampaně Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi.

Pod stromkem na 125 metrů vysoké chladicí věži se bude vyrábět elektřina potřebná k rozsvícení vánočních ozdob i pro pečení cukroví v širokém okolí. Řidiči i chodci v okolí dukovanské elektrárny by měli být o víkendu pozorní a opatrní.

Slavnostní rozsvícení adventních vánočních stromů patří v českých i moravských městech k nejoblíbenějším společenským setkáním. Stovky stromečků na náměstích se letos rozzáří díky podpoře Skupiny ČEZ. „Adventní setkání u vánočního stromku, kde si sousedé mohou užít slavnostní atmosféru, pobavit se, popřát si hezké svátky jsou oblíbenou součástí adventního období. Rozsvícením vánočních stromů na venkově i ve městech chceme nejen pokračovat ve snaze být dobrým sousedem, ale zároveň poděkovat všem zákazníkům a přátelům, kteří nám zachovávají přízeň,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Energie z elektrárny rozsvítí také téměř třicet vánočních stromečků v okolních obcích a městech. Mezi ně patří například obce Dukovany, Rouchovany, Rešice, Mohelno, Jamolice a město Třebíč, Moravský Krumlov nebo Ivančice. „Letos jsme si díky finanční podpoře ČEZ mohli dovolit nové vánoční osvětlení, které nám bude sloužit i v dalších letech,“ říká starostka obce Jamolice Dana Jarolímová, kde už slavnostní rozsvícení vánočního stromu i osvícení obce proběhlo s předstihem v sobotu 24. listopadu. „Rozhodli jsme se uspořádat akci o týden dřív čistě praktických důvodů. A to proto, aby k nám přijel pěvecký sbor z Dolních Dubňan i prodejci, kteří budou v čase adventu zaneprázdněni jinými akcemi,“ dodává starostka Jarolímová.

Na svítící stromek budou moci lidé narazit i na dalších neobvyklých místech. Speciální projekce vánočního stromu na chladicích věžích bude vedle jaderných elektráren Dukovany a Temelín také na jejich uhelných sestrách v Mělníce, Ledvicích a Prunéřově. Ve všech případech se netradiční videomapping uskuteční ve dnech 1. a 2. prosince vždy v časech 17.00–6.00 hodin.

  • Facebook
  • Twitter