Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě se otevírá

/
/
/
512 Zobrazení



Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě v úterý 11. května otevírá po pauze opět srdečně své výstavní prostory. Na milovníky výtvarného umění čeká hned několik aktuálních výstav.

Daniel Balabán / Na počátku bylo slovo
Výstavní projekt jednoho z nejzajímavějších malířů své generace (*1957) je postaven na několika paralelních liniích, které se splétají v celek společné výpovědi. Páteří výstavy – jak naznačuje název – jsou jeho nejnovější „psané obrazy“, jimž se věnuje už od 90. let.

Jitka Králová, Robert Buček: Nesebereš!
galerie Alternativa
Inspiračním zdrojem projektu je obecná lidská potřeba vlastnit esteticky atraktivní (přírodní) předměty, shromažďovat je, třídit, adjustovat a vystavovat. Autoři toto sběratelské nutkání posouvají dál, do více extrémní a nesmyslné podoby. Nesoustředí se totiž na konkrétní předměty, ale na celé přírodní procesy.

Element SKLO – Matérie fantazie
Výstava prezentuje autorskou tvorbu sklářských výtvarníků, design a výrobu, a práce studentů specializovaných středních škol.

Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě v současnosti připravuje ve zvukové galerii IGLOO další výstavu nazvanou Tomáš Šenkyřík – Příběhy z Plačkova lesa. Je zvukovou a obrazovou sondou do významné, i když rozměry nevelké přírodní rezervace na Jižní Moravě. Online zahájení expozice ve čtvrtek 13. května v 18.00 na www.facebook.com/OGVJihlava.

Otevírací doba galerie je od úterý do neděle mezi 10.00 a 18.00.

  • Facebook
  • Twitter