Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O veřejnoprávních médiích a euru na letní škole v Brodě

/
/
/
1612 Zobrazení



Program šestnáctého ročníku Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského 2020 otevře v pondělí 17. srpna v 15.30 přednáška Filipa Rožánka s debatou nazvaná Potřebujeme ještě veřejnoprávní média?

V klubu Oko na Smetanově náměstí bude hovořit Filip Rožánek, editor Digizone.cz, který má vedle zkušenosti z řady médií mnohaletou praxi z Českého rozhlasu, o tom, jako roli v současné době veřejnoprávní média mají v naší společnosti a jak se jim tuto roli daří naplnit.
Večer od 19.00 začíná v rámci Večera s Hospodářskými novinami debata Euro ve střední Evropě a jeho budoucnost, které se zúčastní slovenská ekonomka Elena Kohútiková společně s českými ekonomy Oldřichem Dědkem a Lukášem Kovandou, moderovat bude Luděk Vainert, komentátor Hospodářských novin.
Elena Kohútiková působí ve funkci podpředsedkyně Dozorčí rady VÚB, a. s., od března 2018. Od října 2006 do října 2017 působila ve VÚB bance na několika vrcholových manažérských pozicích. Později jako členka představenstva a vrchní ředitelka Úseku finančních a kapitálových trhů a od března 2009 jako zástupkyně generálního ředitele zodpovědná za podpůrné a kontrolní činnosti banky. Do bankovní sféry vstoupila prostřednictvím Státní banky československé a je jednou z klíčových osobností, které zakládaly Národní banku Slovenska, kde zastávala post viceguvernérky v letech 2000 až 2006. Patří k největším odborníkům zavádění eura na Slovensku. Je držitelkou mnohých prestižních ocenění, jedním z nich je vysoké státní vyznamenání Řád Ľudovíta Štúra II. třídy za mimořádné zásluhy o rozvoj v oblasti bankovnictví a hospodářství Slovenské republiky udělené prezidentem Slovenské republiky.

Elena Kohútiková, slovenská paní euro

Oldřich Dědek, český ekonom, od roku 1994 do roku 2006 pracoval v Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, kde se věnoval nástrojům finančních trhů, analýze portfolia a dalším oblastem.
V letech 1999 až 2005 byl viceguvernér a člen bankovní rady České národní banky, od roku 2007 národní koordinátor pro zavedení eura v ČR, od února 2017 opět člen bankovní rady ČNB.

Lukáš Kovanda, český ekonom, od roku 2017 působí jako hlavní ekonom investičních fondů CZECH FUND. Je spoluzakladatelem Institutu ekonomického vzdělávání, který pořádá Ekonomickou olympiádu pro studenty středních škol. Je členem vědeckého grémia České bankovní asociace. Přednáší na Národohospodářské fakultě VŠE a na vysoké škole CEVRO Institut, kromě jiného vlastní předmět Pop-ekonomie.
Spolupracoval s časopisem Týden, řídil redakci ekonomického týdeníku Profit, spolupracoval s Lidovými novinami jako hlavní analytik a komentátor. V současné době přispívá do řady médií, je stálým spolupracovníkem časopisu Reflex a Českého rozhlasu.

Debatu, která je zdarma přístupná veřejnosti, moderuje od 19.00 Luděk Vainert, komentátor Hospodářských novin.

  • Facebook
  • Twitter