Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči na Vysočině likvidují popadané stromy, policisté uzavřeli některé silnice

/
/
/
754 Zobrazení



Silný vítr, který už druhým dnem v pondělí 28. prosince panuje na Vysočině, zapříčinil pády stromů na silnice. Hasiči zasahovali hasiči od nedělního poledne do pondělní šesté hodiny ráno u téměř dvou set událostí.

„Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na vozovku a bránily plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Havlíčkobrodsku a Žďársku. Popadané stromy na silnicích zapříčinily i řadu dopravních nehod. V neděli před půl pátou odpoledne narazila řidička s vozem do padlého stromu u Jindřichova na Žďársku, nehoda se obešla bez zranění osob. Po půlnoci narazila dvě osobní auta do padlého stromu na silnici u Chotěboře, i tady se nikomu nic nestalo, stejně tak jako po nárazu osobního auta do stromu u Studence na Třebíčsku, ke kterému vyjížděli hasiči v pondělí ráno,“ popsala ranní situaci Petra Musilová, tisková mluvčí hasičů na Vysočině.

Policisté museli v noci některé silnice na Vysočině kvůli silnému větru a padajícím stromům uzavřít. „Jde o silnici II/353 od D1 exit 119. kilometr a hotel Rytířsko na Jihlavsku kvůli silnému větru a padajícím stromům. Uzavřena byla silnice II/351 mezi Českou Bělou a Chotěboří na Havlíčkobrodsku a silnici III/3438 Český Herálec na Žďársku a Vortová na Chrudimsku. Silnici budou zprůjezdněny ráno po zlepšení povětrnostních podmínek.
Od čtvrté hodiny ranní jsou uzavřeny kvůli pádů stromů silnice II/353 mezi Zhoří a Stájí a II/523 mezi Humpolcem a Krasoňovem na Pelhřimovsku. Na zprůjezdnění se bude pokračovat v ranních hodinách po zlepšení povětrnostních podmínek,“ dodala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Aktualizace 9:30
Od šesté hodiny ranní do deváté hodiny dopolední zasahovali v pondělí 28. prosince hasiči u dalších více než pěti desítek událostí na Vysočině v souvislosti s počasím. „Nejčastěji odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí v těchto třech hodinách řešili hasiči na Havlíčkobrodsku a Žďársku. Za pomocí motorových pil odstraňovali stromy a větve na Havlíčkobrodsku například u Jitkova, Krucemburku, Údav nebo Lípy. Na Žďársku byl zásah hasičů nutný například u Daňkovic, Herálce, Uhřínova nebo Velké Losenice. V ulici Nad Plovárnou v Jihlavě v tuto chvíli jihlavští profesionální hasiči provizorně upevňují strženou plechovou střechu na domě,“ dodala Petra Musilová.

  • Facebook
  • Twitter