Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O prázdninách se na operačních sálech jihlavské nemocnice nezastaví

/
/
/
276 Zobrazení



Zdravotníky vystřídají během letních prázdnin na operačních sálech dělníci. Prostory projdou rekonstrukcí na desítky milionů korun. Opravy byly cíleně směřované na léto, kdy je omezená operativa. Sály zažily za existenci posledních 23 let zhruba 160 tisíc operací.

„Opravy začnou hned úderem začátku prázdnin. Máme šest operačních sálů a dělníci začnou pracovat na prvních čtyřech. Dva sály tedy budou stále v provozu. To potrvá zhruba do konce prázdnin, poté budou ony čtyři opravené sály uvedené do provozu a opraví se zbylé dva. Celkově právě potrvají do konce října,“ shrnuje dění provozně technický náměstek Alexander Filip.

Operační sály čeká výměna opláštění, tedy celé konstrukce. Vymění se stativy medicinálních plynů, překládací zařízení pro pacienty, stropy, nové budou také obrazovky. Celkově vyjdou opravy na 40 milionů korun. Zdravotníci tak budou pracovat v nejmodernějších prostorech.

Ročně provedou na operačních sálech zhruba sedm tisíc operací. Zhruba pět tisíc z nich je plánovaných, zbytek jsou akutní operace. Sály využívají chirurgové, ortopedi, traumatologové, gynekologové, urologové a také lékaři ORL. Výkony zde podstupují jak děti, tak dospělí pacienti. Stávající prostory slouží už 23 let.

  • Facebook
  • Twitter