Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Telči debatovali o využití areálu bývalého Motorpalu

/
/
/
699 Zobrazení



Zástupci veřejného i soukromého sektoru ve čtvrtek dopoledne debatovali o možnostech využití části areálu bývalého Motorpalu a to přímo v nepoužívaných budovách areálu. Akci k budoucnosti průmyslového areálu v Těšíkově ulici iniciovala společnost HEIRU CZ, která je jeho vlastníkem a v další části areálu vyrábí kabely. Akci organizoval a moderoval zástupce investorů Igor Zahrádka, který představil základní podmínky projektů a očekávané přínosy.

Debaty se vedle majitelky společnosti HEIRU CZ Eriky Heinz zúčastnila i náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro regionální rozvoj Hana Hajnová, starosta Telče Vladimír Brtník, místostarosta Telče Jiří Pykal, zástupci agentury CzechInvest, API (Agentury pro podnikání a inovace), zástupci místních podnikatelů a zástupci bankovních domů. 

Erika Heinz všem přítomným představila svůj záměr podnikání v ČR a vizi svých tří projektů. „Chtěla bych navázat na základy položené mými předky a dál rozvíjet podnikání v oblasti kabelové výroby, mám také v plánu vytvořit příležitosti v průmyslových realit,“ a nastínila podstatu projektu Nová šance, jehož cílem je využít právě areál bývalého Motorpalu. Mým snem je také uspořádání kulturní akce v Telči, kde by se propojili umělci z Rakouska i Česka. Mohlo by to být například setkání věnované klasické hudbě nebo tancům. Při otevřené diskusi padaly různé návrhy na využití areálu, např. na bydlení, centrum služeb nebo lehkou průmyslovou výrobu, ale také mateřskou školu, kliniku nebo hotelový komplex. „Nyní budeme všechny podněty diskutovat s jednotlivými zájemci a skupinami a připravovat architektonický návrh celého areálu,“ uzavřela Heinz.

  • Facebook
  • Twitter