Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po dálnici D1 uháněla dvousetkilometrovou rychlostí

/
/
/
1027 Zobrazení



V neděli 27. ledna zachytila policejní hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov se služebním vozem Škoda Superb v civilním provedení po poledni na 147. kilometru ve směru na Prahu osobní auto Mercedes Benz C200 s českou registrační značkou, které jelo vysokou rychlostí, a proto ho změřili jeho rychlost.
Vozu, za jehož volantem seděla žena, naměřili rychlost 202 kilometrů v hodině v úseku, kde je povolena nejvyšší rychlost 130 kilometrů. Policisté chtěli přestupek s řidičkou vyřešit, proto ji bezpečným způsobem dali pokyn k zastavení a navedli její vozidlo mimo dálnici na dálniční odpočívku na 137. kilometru ve směru na Prahu. Policisté vyzvali řidičku k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla. Kontrola dokladů byla bez závad. Dechová zkouška u šestačtyřicetileté řidičky byla negativní.

„Protože se jednalo o překročení nejvyšší dovolené rychlosti mimo obec o 50 km/h a více, nebylo možné tento přestupek vyřešit na místě v příkazním řízení. Přestupek policisté zadokumentovali a s řidičkou na místě sepsali oznámení přestupku. Ve voze v době silniční kontroly cestoval s řidičkou ještě nezletilý spolujezdec. Přestupek, kterého se žena dopustila, policisté předají k vyřešení do správního řízení příslušnému správnímu orgánu.

Tak vysoká rychlost na dálnici D1 a navíc v zimním období, kdy jsou zhoršení klimatické podmínky, je ze strany řidičů velkým hazardem. Při vysoké rychlosti vozidla je vždy velice obtížné dokázat adekvátně zareagovat na vzniklé nenadálé situace, kdy se mohou zejména v zimě velice rychle změnit klimatické podmínky, může se zhoršit sjízdnost dálnice, případně se může nečekaně objevit překážka na dálnici v podobě porouchaného nebo pomalu jedoucího vozidla. Při rychlosti překračující 200 kilometrů v hodině by byla jakékoliv adekvátní a účinná reakce na tyto nenadálé situace téměř nemožná,“ popsala  Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter