Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Novou ředitelkou Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Jihlavě se stala Lenka Nováková

/
/
/
999 Zobrazení



Lenka Nováková zvítězila ve výběrovém řízení na ředitelku Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Jihlavě. Ve funkci působí od začátku listopadu 2023. Dosud vykonávala pozici ředitelky Odboru kanceláře krajské pobočky.

Úřad práce ČR je klíčovou státní institucí v oblasti zprostředkování zaměstnání, poskytování podpor v nezaměstnanosti, rekvalifikací a poskytování nepojistných sociálních dávek (příspěvek na bydlení, rodičovský příspěvek, přídavek na dítě, příspěvek na péči atd.).
„Do výběrového řízení jsem se přihlásila s tím, že bych se ráda podílela na transformaci Úřadu práce ČR v Jihlavě v nový, plně digitální úřad. To znamená, že do budoucna budou moci občané většinu svých žádostí vyřídit online z pohodlí domova. Klienti úřadu tak nebudou muset docházet na naše pobočky, což urychlí a zkvalitní námi poskytované služby,“ vysvětluje svou vizi nová ředitelka Lenka Nováková. „Čeká nás ještě určitě dlouhá a náročná cesta, ale s tím jsem do této funkce šla a budu ji vykonávat, jak nejlépe dokážu. Věřím, že všechny změny budou přínosem nejen pro klienty úřadu práce, ale i pro naše zaměstnance, “ doplňuje nová ředitelka Krajské pobočky v Jihlavě. Lenka Nováková dále prozradila, že má práci na Úřadě práce velmi ráda: „Mám kolem sebe velice schopný tým kolegů a vidím velký posun ve směřování úřadu a jeho proměně oproti minulým rokům. Věřím, že v průběhu následujících měsíců se postupně bude dařit plnit stanovené cíle v oblasti transformace úřadu.“

Lenka Nováková (42) působí na Úřadu práce v různých pozicích už od roku 2013, vypracovala se z pozice referenta zaměstnanosti přes ředitelku odboru kanceláře až na samotnou ředitelku krajské pobočky. Před svým příchodem na Úřad práce ČR působila na České správě sociálního zabezpečení. Vystudovala daňové poradenství, podnikové finance a obchod na Vysokém učení technickém v Brně. Má dvě děti a bydlí se svou rodinou v obci Dobronín nedaleko Jihlavy. Ráda relaxuje při práci na zahradě a ve volném čase čte severské detektivky.

„Kraj Vysočina je klidný stabilizovaný region, ale i ten má své ekonomické a sociální problémy a v tom musí být Úřad práce pod novým vedením zaměstnancům, zaměstnavatelům i zranitelným skupinám obyvatel schopen maximálně pomoci. Lenka Nováková je energická manažerka, která ve státní správě a speciálně na Úřadu práce působí delší dobu a osvědčila se. Proto jsme ji vybrali a celorepublikově svěřili průřezové téma finance. Zná organizaci a ví, co je třeba udělat,“ říká generální ředitel Úřadu práce ČR Daniel Krištof.
A shrnuje její prioritní úlohu. „Jejím úkolem bude v prvé řadě transformace Úřadu práce v kraji Vysočina právě tímto směrem, směrem k pružnější, efektivnější státní organizaci, která dokáže rychle a spolehlivě poradit a pomoci lidem v různých životních situacích. Věřím, že si povede dobře, ze své pozice se ji budu snažit maximálně podpořit.“

Na podzim loňského roku byla v souladu se zákonem o státní službě vyhlášena výběrová řízení na místa ředitelů Krajských poboček Úřadu práce ČR. Do výběrového řízení se přihlásily desítky kvalitních zájemců nejen z řad zaměstnanců Úřadu práce, ale i z dalších státních institucí či soukromého sektoru. V čele Krajských poboček Úřadu práce ČR nyní stojí osm nových ředitelů, v dalších krajích pozici obhájili ředitelé dosavadní.

  • Facebook
  • Twitter