Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Novoměstská nemocnice využívá nové sanitní vozy

/
/
/
197 Zobrazení



Vyšší, prostornější, komfortnější pro pacienty. To jsou nové sanitní vozy, které zakoupila novoměstská nemocnice. Řidiči nových sanitek oceňují především silnější motor, polohování sedaček a podsvícení v prostoru pro pacienty.

„A taky jsou hezčí a zase modernější,“ pochválila při první prohlídce s úsměvem novinku vozového parku ředitelka Nemocnice Nové Město na Moravě Věra Palečková.
„Stály nás dohromady tři miliony korun. Hrazeny byly z finančních prostředků nemocnice,“ vyčíslil nákupní cenu ekonomický náměstek Jiří Weisshaupt.


Dvě zbrusu nové sanitky nahradí vozy, které už mají svá nejlepší léta dávno za sebou. Novoměstská nemocnice má ve svém vozovém parku celkem devatenáct sanitek. „Každoročně kupujeme dvě nové. Za poslední roky jsme jich vyměnili dvanáct,“ podotkl technický náměstek Jiří Drdla.
Sanitní vozy svážejí a odváží pacienty nejen ze žďárského regionu, ale po celé republice. „Jezdíme do Prahy, Brna, Hradce Králové, Kolína, Jihlavy, Olomouce, Košumberku, zkrátka všude, kam je potřeba. Navázali jsme také spolupráci s brněnskou Nemocnicí u svaté Anny, vozíváme i jejich klienty, kteří bydlí v našem regionu.,“ konstatoval šéf dopravy novoměstské nemocnice Pavel Zdražil.
„Spoustu klientů máme například z Bystřicka. I proto bude Kraj Vysočina v Bystřici nad Pernštejnem stavět nové garáže pro záchranku a naše tři sanitky, které pak budou svážet pacienty z okolí,“ prozradil horkou novinku Jiří Drdla.
Letos poprvé vsadila nemocnice při nákupu nových sanitních vozů na značku Fiat. „Kdysi jsme měli vozový park celý z Volkswagenu. Před rokem jsme pořídili dva Fordy. A teď vyhrály Fiaty,“ vyjmenoval značky sanitek z novoměstské nemocnice Pavel Zdražil.
Vnitřek nových vozů je vybavený čtyřmi sedačkami, lehátkem a trojsedačkou, kam se pohodlně vejdou jak pacienti, tak i jejich případný doprovod. Nové sanitky jsou vybaveny silnějšími motory a slibují i lepší manipulaci s pacientem. „Sedačky jsou posuvné, aby měli klienti větší pohodlí. A je tam i nezávislé topení,“ popsal Jiří Drdla.
Nové sanitky ocení nejen pacienti, ale také řidiči Martin Matuška a Jaroslav Lankaš. Klíčky jim byly již předány a zanedlouho je čeká první jízda. „Je to už moje třetí sanitka. Tou předchozí jsem jezdil dvanáct let. Za tu dobu jsem s ní najezdil 480 tisíc kilometrů,“ popsal jeden z řidičů Martin Matuška.
Na nové sanitce oceňuje hlavně polohování sedaček a podsvícení v prostoru pro klienty. „Je dobře, že na pacienty uvidíme. Kdykoliv se může něco stát, a když víme, co se vzadu děje, je to fajn,“ shodli se oba řidiči. „Stává se, že se pacientovi udělá třeba špatně. Když na něj uvidíme, můžeme rychleji zareagovat,“ dodal Martin Matuška.

  • Facebook
  • Twitter