Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Novoměstská nemocnice zavádí jednodenní chirurgii. Hospitalizace pacienta se výrazně zkrátí

/
/
/
290 Zobrazení



Krátký pobyt v nemocničním zařízení a rychlejší návrat do domácího prostředí – to jsou hlavní přednosti jednodenní chirurgie. Pacienti přijdou do nemocnice až v den výkonu a odchází nejpozději dvacet čtyři hodiny po zákroku.

„Od září spustíme operace křečových žil v režimu jednodenní chirurgie. Pro pacienta to znamená, že odejde z nemocnice do čtyřiadvaceti hodin,“ potvrzuje primář chirurgického oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě Jiří Toman.

Pacienti přijdou na zákrok ráno v den operace. S sebou si přinesou výsledky předoperačního vyšetření a osobní věci pro krátkodobý pobyt v nemocnici. „Musí přijít na lačno. Po přijetí na oddělení bude následovat anesteziologické konzilium a poté samotná operace. Jednu noc pak pacient stráví u nás na oddělení a druhý den bude propuštěn do domácího ošetření,“ popisuje průběh Jiří Toman s upozorněním, že v případě jakýchkoliv komplikací by pacient musel být hospitalizovaný déle.

Jednodenní chirurgie, při níž se pacient vyhne dlouhodobé hospitalizaci, se bude v novoměstské nemocnici prozatím vztahovat pouze na operaci křečových žil. Časem by se ovšem mohly přidat i operace kýly. „Zvažujeme to. Ne vždy jsou ale po tomto zákroku pacienti v takové kondici, že by mohli jít hned druhý den domů. Přesto zvažujeme zařadit i tyto operace do režimu jednodenní chirurgie,“ vysvětluje primář chirurgického oddělení.

V novoměstské nemocnici provádějí lékaři okolo dvou set padesáti operací křečových žil ročně. Jednodenní chirurgie se bude týkat právě těchto pacientů.

  • Facebook
  • Twitter