Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Novinky v jihlavské dopravě od 1. ledna 2021

/
/
/
803 Zobrazení



Trolejbusy na lince B budou ze zastávky Na Dolech od dopravního terminálu Staré Hory zajíždět od Nového roku až na konečnou zastávku Motorpal hala. Zároveň Dopravní podnik města Jihlavy posilí trolejbusové spoje.

Ani křížení s železnicí nebo kolize trolejbusových stejnosměrných 600 Voltů se střídavým napětím 25 000 Voltů na železnici parciálnímu trolejbusu nevadí. Na zastávce totiž umí spustit sběrače dolů a pokračovat na baterie.  V Jihlavě této vlastnosti od 1. ledna využijí na další lince, říká Radim Rovner, předseda představenstva akciové společnosti Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) „Od 1. 1. 2021 zavádíme novinku na lince B a to zajíždění vybraných spojů ze zastávky Na Dolech až na konečnou Motorpal hala. V pracovní dny je to 7 párů spojů za den a o sobotách a nedělích je to 6 párů za den.“ Spojení na odpolední směnu na konečnou Motorpal hala bude podle Rovnera navíc zajištěno i autobusovým spojem linky č. 8 s odjezdem ze zastávky na Dolech ve 13:25.

Nové  bateriové trolejbusy našly v Jihlavě rychle své uplatnění. Od září zajíždí parciální céčko z Březinek až ke Kauflandu a počítá se i s dalším využitím. V roce 2022 by tyto vozy měly přejít např. i na  bateriovou obsluhu bez trolejí až do Antonínova Dolu a do Pávova.

Dopravní podnik města Jihlavy od Nového roku na trolejbusových linkách posiluje spoje tak, že na linkách A, B, C bude v pracovní dny základní interval 15 minut. Na linkách D a F bude špičkový interval v pracovní dny 20 minut a mimo špičku 30 minut. Zároveň budou o jeden vůz posíleny  také linky C a B, a to v časech kolem půl osmé z důvodu bezpečného a pohodlného odvozu dětí do základních škol.

Novinky v jízdních řádech už teď DPMJ zveřejňuje na svých nových webových stránkách www.dpmj.cz.

  • Facebook
  • Twitter