Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nepoučitelný řidič byl vzat do vazby

/
/
/
770 Zobrazení



Osmadvacetiletý řidič skončil ve vazební věznici, protože opakovaně usedal za volant auta pod vlivem drog. V pondělí 28. prosince ho policisté přistihli už podruhé, když jel s vozem Peugeot po desáté hodině dopoledne po silnici v Jakubově u Moravských Budějovic.

„Auto policisté zastavili, řidič nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že ho nikdy ani nevlastnil. Muž byl v minulosti opakovaně odsouzen a byl mu mimo jiné uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Řídit automobily má zakázáno souvisle už od roku 2016 a trest by mu měl skončit v roce 2028. Policisté muže testem na zjištění návykové látky prokázali užití amfetaminu. Dechová zkouška byla negativní. Při kontrole vozu policisté zjistili, že jsou na něm umístěny jiné registrační značky a auto bylo vyřazeno z registru silničních vozidel,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Řidič v další jízdě nesměl pokračovat, policisté ho zadrželi a odvezli ho na oddělení policie, kde byl umístěn do cely. Registrační značky zajistili.
„Stejného muže přitom policisté při řízení vozidla přistihli také v první polovině prosince v Jaroměřicích nad Rokytnou a i tehdy byl pod vlivem drog. V tomto případě muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu a věc předali státnímu zastupitelství. Muže ale skutečnost, že je s ním vedeno trestní řízení, nepoučila a policisté ho v krátké době přistihli za volantem znovu,“ dodala Jana Kroutilová.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Českokrumlovska, který byl obviněn ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Řidič se také dopustil přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří.

„Podali jsme státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby,“ doplnil František Pokorný, zástupce ředitele územního odboru. Jak dále dodal, na základě rozhodnutí soudu byl obviněný muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter