Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nové odběrové místo v novoměstské nemocnici

/
/
/
2829 Zobrazení



V novoměstské nemocnici otevřeli od tohoto týdne nové odběrové místo a začali opět testovat samoplátce. Vzniklo z obytného kontejneru, který pro potřeby nemocnice bezplatně zapůjčila žďárská stavební společnost PKS.

Vypůjčená stavební buňka poslouží nemocnici do konce roku. Tak dlouho potrvá, než bude mít nemocnice zařízení své.
Odběrové místo je na parkovišti před infekční ambulancí. Zdravotníci indikované pacienty testují denně kromě soboty. „Indikovaní pacienti jsou ti, které k testům odešle a objedná buď praktický lékař, nebo krajská hygienická stanice. Nově jsme také obnovili možnost testování pro samoplátce. Těm nabízíme kapacitu zhruba 10 vyšetření denně. Samoplátci se musí objednat přes krajskou aplikaci. Všichni pacienti, ať už samoplátci nebo indikovaní pacienti dostanou informaci o termínu svého vyšetření. Pokud mají e-žádanku, termín si musí objednat sami na telefonním čísle 564 602 602. Bez konkrétního termínu není možné odběr provést ani indikovaným pacientům ani samoplátcům,“ upřesnila tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková a doplnila, že v novoměstské nemocnici díky novému přístroji pro PCR testy denně mohou provádět téměř sto odběrů.

Instalace stavebních buněk, foto: Nemocnice Nové Město na Moravě

Částečné omezení provozu
Kvůli narůstajícímu počtu hospitalizovaných pacientů s Covid-19 musí novoměstská nemocnice rušit některé plánované operace a operace, které snesou odkladu. „Odložili jsme jen ty operace, u kterých nejde o život pacienta. Týká se to ortopedie, chirurgie, urologie. Omezení se netýká onkologických a akutních operací,“ upozornila tisková mluvčí.
Od tohoto týdne novoměstská nemocnice částečně omezuje provoz na některých specializovaných ambulancích. „Není nutné, aby pacienti sami telefonovali a ověřovali si termín předem domluveného vyšetření. Pokud nastane jakákoli změna, sestry z ambulancí pacientům zavolají. Pokud nikdo nevolá, termín již dohodnutého vyšetření platí. Pokud by se informace o přeložení termínu kontroly nebo vyšetření k pacientovi nedostala, péči mu poskytneme,“ uklidňuje na závěr tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter