Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nové infuzní pumpy pomůžou s péčí o covidovými pacienty v jihlavské nemocnici

/
/
/
719 Zobrazení



Tři nové přístroje na jednotky intenzivní péče pořídila jihlavská nemocnice. Sloužit budou také pacientům s onemocněním Covid-19. Pořídit se mohly díky sponzorovi.

„Infuzní pumpy slouží například k dávkování léku Ramdesivir,“ popisuje provozně-technický náměstek Alexander Filip. Pumpy jsou u lůžka nemocného a je jimi vedena hadička infuzního setu. Na přístroji zdravotníci nastavují rychlost infúze, neboli objem tekutiny podané za určitý čas. Správně dávkování léčiv i tekutin je u pacientů v intenzivní péči velmi důležité. Přístroje mohla nemocnice pořídit díky daru od VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a. s., ve výši 143 043 korun. „Moc děkujeme, sponzorské peníze využíváme v posledních měsících především na nákup přístrojů pro covidové pacienty,“ doplňuje ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.

„Naše společnost se dlouhodobě snaží pomáhat v regionech, kde provozuje vodovody a kanalizace. Vzhledem k vážnosti situace s epidemií Covid-19 bylo jednoznačné směřovat naši pomoc pacientům a zdravotníkům v krajské nemocnici,“ uvedl ředitel jihlavské divize VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a. s., Bronislav Remeš a doplnil, že obdobnou pomoc společnost poskytla i dalším nemocnicím na Vysočině i na jižní Moravě.

  • Facebook
  • Twitter