Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nové glukometry mají sestřičkám v jihlavské nemocnice ulehčit práci

/
/
/
324 Zobrazení



Na všechna lůžková oddělení jihlavské nemocnice se pořídily nové profesní glukometry – přístroje na měření hladiny glukosy v krvi (glykémie). Měření vzorků a identifikace pacientů pomocí profesního glukometru je jednoduchá a rychlá.
S novými profesními glukometry, které nahradily glukometry osobní, mají sestřičky jednodušší práci.

„Přes QR kód se načte do přístroje identifikace pacienta a změří se hodnota glukózy. Po vložení přístroje do dokovací stanice se naměřené výsledky ihned přenesou do laboratorního a nemocničního informačního systému, takže lékař ihned vidí hladinu glykémie u příslušného pacienta,“ popisuje biochemická analytička Miroslava Siříšťová.

Rozdíl je v tom, že dříve se do přístroje data o pacientovi nenahrála a musela se přepisovat ručně. Navíc, díky QR kódu, který si sestřičky načtou z náramku na ruce pacienta, nemůže dojít k záměně.

Nové glukometry pomáhají sestřičkám v jihlavské nemocnici


Nové přístroje využívají zdravotníci denně: „Určitě u diabetiků, ale také u přijímaných pacientů, u kterých je třeba rychle znát hodnotu glukózy“, dodává Miroslava Siříšťová.

Celkem je v jihlavské nemocnici 33 nových glukometrů. Ročně se pomocí těchto malých přístrojů provede více než 80 tisíc měření hladiny glukózy.

  • Facebook
  • Twitter