Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva motocyklisté v úterý na Vysočině havarovali, třetí byl pod vlivem drog

/
/
/
324 Zobrazení



Policisté v úterý 26. září řešili tři motocyklisty, dva na Třebíčsku havarovali a vážně se zranili, třetího zastavili policisté ve Ždírci nad Doubravou bez přilby, řidičského oprávnění a pod vlivem drog.

V úterý havaroval před třetí hodinou odpoledne na silnici v katastru Štěměch na Třebíčsku devatenáctiletý řidič motocyklu Honda, který jel ve směru od Markvartic. „Po projetí zatáčky nezvládl řízení a vyjel do silničního příkopu, kde havaroval. Motocyklista se při nehodě zranil a zdravotnická záchranná služba ho převezla na ošetření do třebíčské nemocnice. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Dechovou zkouškou policisté u muže požití alkoholu vyloučili. Na motocyklu vznikla předběžně vyčíslená škoda za dvacet tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Osmadvacetiletý motocyklista havaroval v úterý v katastru Myslibořic na Třebíčsku kolem půl čtvrté odpoledne. „Jel s motocyklem Suzuki ve směru od Račic, při projíždění zatáčkou vyjel na krajnici, následně mimo vozovku na přilehlé pole, kde havaroval.
Při havárii utrpěl motocyklista zranění a zdravotnická záchranná služba ho letecky transportovala do brněnské nemocnice. Policisté místo havárie ohledali a zadokumentovali. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Na motocyklu vznikla předběžně vyčíslená škoda za čtyřicet tisíc korun,“ dodala Jana Kroutilová s tím, že obě dopravní nehody policisté šetří.

Chotěbořští policisté zastavili v úterý po druhé hodině odpoledne v katastru Ždírce nad Doubravou na Havlíčkobrodsku řidiče na motocyklu Jawa, protože při jízdě nepožil přilbu. „Třiatřicetiletý řidič byl vyzván k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na pervitin a marihuanu. Následnému lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítl podrobit. Dechová zkouška byla u řidiče negativní.
Policisté zjistili, že řidič, který usedl na motocykl, není držitelem příslušného řidičského oprávnění. V další jízdě už pokračovat nesměl. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy,“ doplnila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

  • Facebook
  • Twitter