Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nová oční ambulance v pelhřimovské nemocnici

/
/
/
2081 Zobrazení



V Nemocnici Pelhřimov funguje nová oční ambulance. Komplexní péči o zrak nově zajišťuje atestovaná oftamoložka a diplomovaná oční specialistka oboru optometrie lékařka Věra Kratochvílová. Zájemci ji najdou v přízemí pavilonu Dětského oddělení Nemocnice Pelhřimov při vstupu z ulice Slovanského bratrství 710 v prostorách lékařské pohotovostní služby.

Rozsah péče všeobecné oční ambulance čítá kromě diagnostiky a léčby očních onemocnění, refrakčních vad, screeningového programu a péči o dětské pacienty i konziliární péči pro pacienty Nemocnice Pelhřimov a závodní péči pro zaměstnance nemocnice či složky integrovaného záchranného systému. „Kromě toho se zabývám posudkovou, dispenzární a akutní péčí. Neméně důležitý je preventivní program. Pravidelné prohlídky dokáží včas odhalit refrakční vady, jako jsou například krátkozrakost, astigmatismus nebo různá onemocnění od zeleného zákalu až po nádorová onemocnění. Obecně u preventabilních onemocnění platí, že čím dřív klient přijde, tím je léčba snazší. Mladým pacientům doporučuji, pokud tedy neshledám žádnou závažnou patologii, aby docházeli na preventivní prohlídky jednou za dva roky. Od padesátého roku doporučuji docházet jednou za rok,“ sdělila Věra Kratochvílová.

Pro pacienty je všeobecná oční ambulance v areálu pelhřimovské nemocnice otevřena dvakrát týdně, vždy ve středu a pátek od 8.15 do 11.45 a od 12.30 do 15.00.

  • Facebook
  • Twitter