Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nová informační tabule ve Světlé radí lidem, jak správně přikrmovat vodní ptactvo

/
/
/
666 Zobrazení



Máte doma hromadu starého pečiva a přemýšlíte co s ním, chtěli byste udělat dobrý skutek a zajít nakrmit například kačeny a labutě u řeky? Tak na to prosím raději zapomeňte a z pečiva udělejte strouhanku. Tento dobrý skutek by nakonec mohl ptáčkům ublížit. Pokud si tedy nejste jisti, čím se mohou tato zvířata správně přikrmovat, tak ve Světlé nad Sázavou u řeky najdete informační tabulku, na které máte přesně napsáno, co je vhodné, a co naopak nevhodné.

Za vytvořením této cedule stojí pracovnice z mateřského centra Rolnička, kde se v letošním roce především zaměřují na poznávání krás přírody a současně ji pomáhají ochraňovat a zvelebovat. „Už v zimě jsme nosili krmivo ptáčkům do parku a vodnímu ptactvu k řece Sázavě a nadále v tom pokračujeme. Navázali jsme spolupráci se Stanicí Pavlov, kteří nás informovali o správném složení krmiva pro ptactvo, abychom jim v dobrém úmyslu nakonec spíše neubližovali“ vysvětluje tento počin Marie Mašková z MC Rolnička. „Děkujeme za hezkou spolupráci Stanici Pavlov, místostarostovi Josefu Hnikovi, Blance Sedlákové, tiskové mluvčí úřadu ve Světlé nad Sázavou a Technickým službám města Světlá nad Sázavou za vytvoření a umístění tabule u řeky Sázavy,“ dodává Marie Mašková.

Pozor tedy na neustálé krmení pečivem, protože to není to pravé, co můžeme hladovému zvířectvu poskytnout. Ptáci z toho mívají zažívací potíže a z příliš tvrdých kusů chleba i poraněný hltan. „Pokud chcete těmto ptákům skutečně pomoci, přineste jim třeba vařené brambory, strouhanou zeleninu, salát, obilí, rozmražený hrášek nebo kukuřici, případně granule pro vrubozobé ptáky, které jsou k zakoupení v obchodech,“ přidává na závěr další z rad ředitel záchranné stanice v Pavlově Zbyšek Karafiát.
Více informací: www.stanicepavlov.eu.

  • Facebook
  • Twitter