Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Noční vlak z Brna do Třebíče bude opět jezdit i v pracovní dny

/
/
/
731 Zobrazení



Rozhodnutí o tom, že noční vlak z Brna do Třebíče bude opět jezdit i v pracovní dny padlo tento týden, po dlouhých a náročných jednáních vedení Třebíče s představiteli Kraje Vysočina. Aktuálně jezdí noční vlak ve 22.44 z Brna do Třebíče pouze o víkendech.

„Ke změně dojde při nejbližší celostátní změně jízdních řádů,“ potvrdil starosta města Pavel Pacal a dodal, že díky racionální argumentaci a konstruktivnímu přístupu vedení města i snahy Kraje Vysočina hledat řešení nastalé situace, bude spoj obnoven, jakmile budou vyřízeny veškeré náležitosti s Českými drahami a SŽDC. Spoj bude objednán včetně obratového vlaku, který z Třebíče do Brna odjíždí ve 4.23.

„Kromě Třebíče budou mít obnovené spojení s Brnem například i cestující ze stanice ve Vladislavi. Stejně jako u jiných spojů je pro budoucí existenci celotýdenního nočního vlaku nutný zájem cestujících,“ uvedl Pavel Bartoš, koordinátor projektu Veřejná doprava Vysočiny.

Rekonstrukce výpravní budovy železniční stanice v Třebíči
V nejbližších dnech také začnou stavební práce na rekonstrukci výpravní budovy železniční stanice v Třebíči. Po dokončení prací budou cestující využívat rozšířené, moderní zázemí výpravní haly, která se zároveň posune blíže podchodu a autobusovým stanovištím. Modernizace se dočkají také toalety a zázemí pro zaměstnance.

„Obě tyto novinky jsou výsledkem dlouhodobé a koncepční práce představitelů Třebíče směrem ke zvyšování kvality veřejné dopravy,“ řekl Pavel Pacal.

  • Facebook
  • Twitter