Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nechte se „ovínit“ Vysočinou

/
/
/
1104 Zobrazení



Sklenka dobrého vína, ideálně slunečné počasí a jarní relax. To všechno můžete zažít nejen na Moravě, ale také u nás na Vysočině. Ve Žďáře nad Sázavou chystají už na tuto sobotu 28. dubna Festival vína, moravská vína budete moci ochutnat o týden později na hradě v Ledči nad Sázavou a v Jihlavě také v sobotu 5. května chystají Den růžových vín s programem Zaplétání máje. Tradiční Slavnosti růžového vína v Třebíči tentokrát připadají na sobotu 9. června.

Do Žďáru nad Sázavou zítra zamíří na 20 vystavovatelů, kteří přivezou 150 vzorků lahodného moku. V Kulturním domě program začíná ve 13.00 a těšit se můžete na Cimbálovou muziku, folklórní vystoupení, na swingovo-jazzovou kapelu Bee Band, ale také na degustace, farmářské produkty a příjemnou kavárnu.

V sobotu 5. května si pak můžete vybrat. Holdujete moravským vínům? Pak si zajeďte na hrad v Ledči nad Sázavou. Uskuteční se tady akce s názvem Dotek Moravy a vy budete moci ochutnat kvalitní moravská vína. A když už na hradě budete, určitě stojí za to navštívit unikátní expozici Muzea historických hodin nebo jedinečné Muzeum Jaroslava Foglara, který je spojen s nedalekou Sluneční zátokou na Stvořidlech, kam se dá udělat krásná procházka.

No a pokud máte raději růžová vína, správnou volbou bude Jihlava, kde bude sobota 5. května Dnem růžových vín. Od 11.00 se budou degustovat růžová vína, sekty, Masarykovým náměstím zavoní čerstvě pražená káva a na návštěvníky budou čekat výborné jídlo i sladké dezerty. Od 22.00 centrum krajského města oživí doprovodný hudební program. Využijte této možnosti a užijte si prvomájovou sobotu s (nejednou) sklenkou růžového vína v ruce. Navíc celý program doplní Zaplétání máje, odpoledne vystoupí folklorní soubory a náměstí zaplní stánky s řemeslnými výrobky, květinami, bylinkami nebo originálními textilními výtvory.

Tradiční slavnosti růžového vína v Třebíči

A ani letos nepřijdou v Třebíči milovníci kvalitního vína zkrátka. Zámecká zahrada u baziliky sv. Prokopa se zaplní vinaři z Moravy a Čech, kteří přivezou více než 50 druhů růžových vín. Na posledním třetím ročníku loni nechyběly kulinářské show, správná muzika, ukázka pražení kávy a také zábavný program pro děti. Necháme se tedy překvapit, co vymyslí organizátoři letos. Ale cíl je jasný, označit si v kalendáři 9. červen, kdy na vás v Třebíči bude čekat růžové víno, ale také památky UNESCO – bazilika sv. Prokopa a židovská čtvrť s židovským hřbitovem.

  • Facebook
  • Twitter