Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Napříč žánry od baroka po techno v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1170 Zobrazení



Marie Čejnová z Plzně, Michal Karban z Kutné Hory a Markéta Laštovičková z Havlíčkova Brodu studují hru na akordeon pod vedením docentky Jytte von Rüden na Národní hudební akademii v dánském Odense. Zde založili v roce 2017 trio pod názvem Check Accordion Trio a koncertují. V Havlíčkově Brodě se trio představilo v sobotu 23. února v sále Základní umělecké školy J. V. Stamice.

Koncert uvedl ředitel ZUŠ Jindřich Macek a seznámil přítomné s programem a účinkujícími. Začátek večera patřil mladé klavíristce Tereze Kotlasové, která zahrála skladbu Zimní obrázek od Markéty Laštovičkové. Po vynikajícím úvodu hudebního večera na pódium přišlo Check Accordion Trio. Markéta Laštovička se ujala úlohy moderátorky. Představila trio, pestrý program složený z vlastních kompozic a různých hudebních žánrů. Check Accordion Trio začalo koncert skladbou Palladio původně složenou pro smyčcové kvarteto od Karla Jenkinse. Členové tria se představili i sólově. Zpestřením bylo provedení skladby Rozhovor se stínem, kterou složil polský skladatel Zbigniew Bargielski. Markéta Laštovičková a Marie Čejnová zde předvedly i herecké umění v nočních úborech. Pak už hrálo Check Accordion Trio klasické skladby, moderní akordeonovou literaturu, argentinské tango a balkánskou či minimalistickou hudbu. Sál ZUŠ byl zaplněn do posledního místa a bylo nutné přidat pár židlí. Příští koncert v Havlíčkově Brodě si zaslouží Check Accordion Trio odehrát v sále Staré radnice.

  • Facebook
  • Twitter