Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Vysočině předala společnost Kaufland tři rehabilitační trenažéry

/
/
/
491 Zobrazení



Výtěžek z vánoční sbírky v celkové výši 4 707 960 korun proměnila společnost Kaufland ve spolupráci s organizací Cesta za snem v rehabilitační trenažéry, které pomáhají lidem na vozíku ulehčit cestu ke sportu a soběstačnosti. Slavnostní předání probíhají postupně ve všech krajích až do 26. června. Na Vysočině byly předány 27. května tři trenažéry konkrétním jednotlivcům a organizacím.

Celkem společnost Kaufland předala vybraným organizacím a jednotlivcům 48 sportovních trenažérů.

„Cílem naší vánoční sbírky bylo ulehčit handicapovaným jejich cestu ke sportu a soběstačnosti. Pohyb je totiž, zvláště pro člověka na vozíku, životně důležitý. Posilovací trenažér je rehabilitační novinkou, která pacientům s poraněním míchy pomáhá při posilování horní části těla a ulehčuje jejich další sportovní vyžití,“ vysvětluje Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR.

Prostřednictvím sbírky měli zákazníci Kauflandu možnost přispět na pomoc handicapovým přímo ve svém regionu. Na Vysočině jeden z trenažérů obdržel Pavel Š., kterému se před třemi lety stala ošklivá nehoda na kole. Byla už skoro noc, když mu náhle upadlo přední kolo. Hrozivý pád přežil, ale poškodil si páteř. Celou noc ležel v houští vedle silnice, než ho našel procházející pejskař. Nakonec Pavlovi při vyšetření v nemocnici přišli na nádor na mozku. Bez onoho osudného pádu by se na něj nejspíš nepřišlo. Dnes je Pavel po dlouhých rehabilitacích a tvrdé dřině opět zpátky v běžném životě. Našel si práci, sportuje a snaží se žít naplno. Kromě Pavla Š. si trenažéry převzali Petr K. a Handicap Sport Club ve Velkém Meziříčí.

Vánoční sbírka probíhala v období od 26. listopadu do 9. prosince 2018. Zákazníci mohli na všech prodejnách Kaufland zakoupit vánoční jmenovky v hodnotě 30 Kč a přispět tak na pomoc handicapovaným přímo ve svém regionu. Dvoutýdenní sbírka vynesla celkem 4 707 960 korun, za které společnost Kaufland pořídila dohromady 48 rehabilitačních trenažérů.

  • Facebook
  • Twitter