Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Vysočině pokračují druhým dnem prezidentské volby, zájem je zatím velký



Ve všech volebních okrscích Vysočiny se v pátek 13. ledna otevřely dveře a první zájemci mohli využít svého volebního práva a podpořit svého kandidáta v prvním kole prezidentských voleb vhozením volebního lístku do urny.

Už od počátku na řadě míst zaznamenali volební komise velký zájem voličů, kteří do volebních místností přicházeli. Například v jihlavské nemocnici chce volit hlavu státu 71 pacientů, na zvláštním seznamu voličů je 63 lidí, dalších osm má voličský průkaz. Pacienty o možnostech volby informovala s předstihem zdravotně-sociální pracovnice nemocnice, další pacienti, kteří míří na plánovaný zákrok a chtějí volit, si informace zjišťovali a vyřídili si voličský průkaz.

Velkou účast u voleb zaznamenaly komise v Havlíčkově Brodě, ve Světlé nad Sázavou i v Bystřici nad Pernštejnem, což potvrzuje celostátní průměr po prvním volebním dni.

První výsledky prvního kola třetí přímé volby prezidenta republiky budou známé v sobotu 14. ledna odpoledne až se uzavřou ve 14.00 volební místnosti a volební komise začnou sčítat výsledky, které následně posílají na Český statistický úřad. Ten je bude aktuálně zveřejňovat prostřednictvím portálu: www.volby.cz, kde mohou zájemci také sledovat online výsledky.

  • Facebook
  • Twitter