Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na rozloučenou v Jaroměřicích nad Rokytnou se zpívalo

/
/
/
696 Zobrazení



Sobotní večer 19. srpna v jaroměřické  zámeckém parku, začal Malou noční hudbou od W. A. Mozarta. Neměl to ale být pokus o příjemné uspání posluchačstva, jen přípravou na Mozartovo nadčasové dílo – Reguiem. Je autorovým dílem posledním a posledním bylo i pro letošní 25. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Petera Dvorského.

Opravdu to byl koncert poslední, protože tento hudební festival v Jaroměřicích nad Rokytnou skončil po 25 letech.  Koncert uváděl Jaromír Javůrek, dirigentem Slovenského filharmonického sboru a Moravské filharmonie Olomouc byl Leoš Svárovský.  Soprán zpívala Marta Chila Reichelová, alt Lucie Hilscherová, tenorem zpíval Jaroslav Březina a basem Jiří Brückler.
O přestávce koncertu, hudební festival oficiálně ukončili jeho mecenáš operní mistr Peter Dvorský společně s Miroslavem Stehlíkem uměleckým ředitelem festivalu.  Starosta Jaroměřic nad Rokytnou předal hostům dary na památku a ve svém proslovu vyslovil přání a naději že se tradici hudebních festivalů ve městě, podaří zachovat třeba i v jiné podobě.

  • Facebook
  • Twitter