Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Polensku našli v pondělí válečnou munici

/
/
/
760 Zobrazení



V pondělí 6. května oznámil před osmou hodinou dopoledne na tísňovou linku 158 nálezce, že našel v katastru Polné na Jihlavsku u pole v místech zvaných U Boru podezřelý předmět připomínající munici.

„Na místo ihned vyjela policejní hlídka nález prověřit. Policisté zjistili, že se jedná o munici a přivolali policejního pyrotechnika z expozitury České Budějovice. Lokalitu zabezpečili a místo nálezu zajistili proti vstupu nepovolaných osob. Pyrotechnik předmět identifikoval jako tříštivý dělostřelecký granát ráže 85 mm ruské výroby z období druhé světové války. Vzhledem k tomu, že v předním ogiválu byla ještě trhavina (TNT) a zapalovač s počinovou náloží, byl transport munice za účelem její likvidace značně nebezpečný a pyrotechnik rozhodl, že je nutné granát zničit na místě. Poté odborně provedl řízené odpálení munice. Nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter