Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na party v Meziříčku na Třebíčsku si stěžovali lidé, policisté pořadatelům domluvili

/
/
/
349 Zobrazení



Policisté na Třebíčsku dohlížejí od pátku 30. června na veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost v dopravě v souvislosti s hudební produkcí v katastru Meziříčka. Akce začala v pátek 30. června a měla by končit v neděli 2. července.

„Mezi hlavními úkoly policistů je zajistit průjezdnost silnice, která kolem areálu Brázdova mlýna prochází. Při konání hudebních akcí v této lokalitě se v minulosti stávalo, že jejich účastníci parkovali svá vozidla u silnice, ta byla poté obtížně průjezdná a doprava komplikovaná. V lokalitě, kde se technoparty koná, protíná místo s produkcí techno hudby a pozemek určený pro stany i vozidla návštěvníků, silnice. Návštěvníci se tak pohybují po vozovce a vzniká riziko pro ně i ostatní účastníky silničního provozu. Přítomnost policistů na příjezdových silnicích působí na řidiče i chodce preventivně.
Dalším úkolem policistů je zaměřit se na řidiče a mimo jiné kontrolovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu nebo drog. V průběhu konání technoparty přijali od pátku policisté v nočních hodinách zatím tři oznámení na rušení nočního klidu. V místě jsme se vždy spojili s pořadatele, aby produkci ztlumil a poté jsme provedli příslušné úkony a tyto případy řešíme jako podezření na porušení obecně závazné vyhlášky obce, přestupek předají příslušnému správnímu orgánu,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů, s tím, že v sobotu 1. července bylo na místě zhruba tři stovky vozidel a tisíc účastníků.

Na průběh akce si stěžovali podle informací policistů ve dvou případech tamní obyvatelé. „V místě jsme se vždy spojili s pořadatelem, aby hudební produkci ztlumil, a poté jsme provedli příslušné úkony a tyto případy jsme vyřešili s pořadatelem na místě. Pořadatel vždy udělal okamžitě opatření a produkci ztišil a další opakovaná oznámení jsme nepřijali. Proto tyto přestupky nebude řešit správní orgán. V okolí míst, odkud jsme přijali oznámení, probíhalo více kulturních akcí,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter