Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na jihlavské vysoké školy vzniká nový podcast Polytechnicast

/
/
/
656 Zobrazení



Nabídnout prostřednictvím rozhovorů se zajímavými hosty nové pohledy na oblast vzdělávání, vědy a výzkumu, zdravotnictví, ekonomie, cestovního ruchu i technologií. To je jeden z cílů nového podcastu Polytechnicast, který vzniká na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ). Jeho pilotní epizodu si budou moct poslechnout zájemci ve středu 21. dubna na webu školy a hlavních podcastových platformách.

Nově vznikající podcast z VŠPJ si klade za cíl odlehčenou optikou prozkoumávat témata rezonující akademickou sférou i společností. „Vysoká škola polytechnická Jihlava je jedinečná svým zaměřením na široké spektrum oborů, od technických přes zdravotnické až po ekonomické. Rádi bychom, aby se podcastu Polytechnicast dařilo tematicky pokrývat tento široký záběr, a přitom nejenom přinášet zajímavé informace z těchto oblastí, ale i inspirovat, bavit a otevírat nové pohledy,“ uvádí Ondřej Vítů z Oddělení marketingu a propagace VŠPJ, který je moderátorem podcastu.

V úvodním bloku epizod se Polytechnicast zaměří na studenty a studentský život. Pozvání do první epizody podcastu, kterou si posluchači budou moct poslechnout ve středu 21. dubna, přijal Lukáš Indra, student posledního ročníku studijního programu Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi. „S Lukášem jsme se bavili nejenom o neobvyklém impulsu, který ho přiměl podat přihlášku na VŠPJ, ale i o specifikách kombinovaného studia nebo tématu jeho bakalářské práce. Od školy jsme se dostali až k deskovým hrám a nočním orientačním pochodům,“ říká Ondřej Vítů.

Prostory a vybavení pro nahrávání podcastu poskytuje laboratoř zpracování signálu a multimédií, která je součástí Katedry technických studií VŠPJ a běžně je využívána například ke zprostředkování akustických a audiologických měření. „Díky špičkovému vybavení studiovou technikou může laboratoř sloužit nejenom vzdělávacím a výzkumným účelům, ale dovede plnit i funkci profesionálního nahrávacího studia. Pro nahrávání jsme si tak nemohli vybrat lepší místo,“ uvádí Ondřej Vítů.

Podcast Polytechnicast nabídne nové díly vždy ve středu na webu VŠPJ a v hlavních podcastových aplikacích (Spotify, Souncloud aj.). Do budoucna by měl podcast poskytnout prostor nejen studentům, ale i akademikům a zajímavým osobnostem společenského a kulturního života regionu. Své tipy na hosty podcastu mohou posluchači posílat na polytechnicast@vspj.cz.

  • Facebook
  • Twitter