Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na hřbitově ve Světlé nad Sázavou probíhá rizikové kácení javoru

/
/
/
1241 Zobrazení



Od 21. dubna je částečně omezený provoz hřbitova ve Světlé nad Sázavou, probíhá tu totiž kácení jednoho ze vzrostlých javorů a pohyb pod ním by mohl být nebezpečný, proto je všem návštěvníkům hřbitova doporučeno se místu vyhnout a při návštěvě hřbitova dbát zvýšené opatrnosti.

Důvodem k pokácení stromu byl jeho havarijní stav, který odhalilo diagnostikování akustickým tomografem. Protože se jedná o velký strom se špatným přístupem, bude kácení probíhat několik dní. Odborného pokácení stromu se ujala firma z Havlíčkova Brodu Stanislav & Pavel Kamarádovi – rizikové kácení stromů.
„Do konce týdne budeme postupně ořezávat všechny větvě, které pomalu spouštíme na zem, aby nedošlo k poškození náhrobků“ popisuje svou práci jeden ze zaměstnanců. „Příští týden bychom rádi pokáceli kmen, ale pravděpodobně k tomu budeme potřebovat jeřáb, pro jeho zajištění“ dodává postup dalších prací.

  • Facebook
  • Twitter