Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na havlíčkobrodském gymnáziu tisknou pomůcky pro lékaře

/
/
/
866 Zobrazení



Gymnázium v Havlíčkově Brodě se připojilo ke středním školám na Vysočině, které pomocí 3D tiskáren vyrábějí ochranné pomůcky pro zdravotníky. Pod vedením zdejší pedagožky Zuzany Šimůnkové pracují tři 3D tiskárny dnem i nocí v domovech studentů školy.

Vytištěné díly z odolného plastu poslouží k sestavení ochranné pomůcky pro lékaře a další profese v první linii v boji proti koronaviru.
„Od pondělí 23. března jsme kvůli sestavování ochranných štítů obličeje v kontaktu s iniciativou Tiskne celé Česko, na dodávce pomůcek přímo do Nemocnice Havlíčkův Brod spolupracujeme s oblastním spolkem Českého červeného kříže a pomáháme i zdravotníkům v nejbližším okolí,“ komentuje celou aktivitu Zuzana Šimůnková.
V závislosti na použitém modelu zabere 3D tisk dílů pro jeden štít minimálně tři až šest hodin. „Zapojení studenti Maria Šimůnková, Ondřej Mach a Rostislav Lán jsou činní v řadě mimoškolních aktivit, pravidelně školu reprezentují při rozmanitých soutěžích a nyní tedy zúročují nabyté dovednosti nejvýš užitečným způsobem,“ dodává Hynek Bouchal, ředitel Gymnázia Havlíčkův Brod.

Tisk ochranných pomůcek na Gymnáziu Havlíčkův Brod, foto: archiv školy
  • Facebook
  • Twitter