Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na brodské radnici měli poprvé motocyklového závodníka

/
/
/
395 Zobrazení



V pondělí 20. ledna se na havlíčkobrodské radnici uskutečnilo slavnostní setkání s představitelů města s motocyklovým závodníkem Michalem Práškem.

Narodil se 6. prosince 1988 v Havlíčkově Brodě, kde také žije. „Závodím od sedmi let, kdy mě k tomu přivedli rodiče. Dnes je to 24 let. Za své úspěchy děkuji hlavně rodičům, kteří vynaložili hodně finančních prostředků na moje závodění. Děkuji městu Havlíčkův Brod za finanční dotace. Také děkuji týmu týmu Pavla Roháče, Roháč & Fejta motoracing za který závodím od roku 2005,“ řekl na setkání Michal Prášek.

Jezdí Alpsko-jadranský šampionát, ve kterém se už třikrát stal vítězem. „Loňská sezona byla nejtěžší v mé kariéře. S novým strojem jsem vyhrál oba závody Jarní ceny Brna 2019 – jako mezinárodní mistrovství České republiky na přírodních okruzích na Masarykově okruhu v Brně. Pak se rozjel šampionát Alpe Adria ve třídě Superstock 1000 a hned prvním závodě jsem měl bouračku, kdy mi soupeř přejel hlavu. Měl jsem obrovský štěstí. Přemýšlel jsem, jestli se mám vrátit na závody,“ řekl Michal Prášek. Nakonec se dokázal vrátit. Dymokury 2019 závody silničních motocyklů 31. 8.-1. 9. 2019, kde poprvé vyhrál závod na přírodňáku. Cena Slovenska na Slovakiaringu 11. – 13. října Michal vyhrál a stal se i Mistrem ČR na okruzích. „ Můj táta je na závodech mým mechanikem už 24 let. Nevynechal jediný závod,“ uvedl Michal Prášek.

  • Facebook
  • Twitter