Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Myslivce postřelil jeho kolega při honu u Dalešic

/
/
/
876 Zobrazení



Policisté z Hrotovic vyjížděli v sobotu 5. prosince kolem poledne do lesního porostu u Dalešic na Třebíčsku, kde došlo při honu na drobnou zvěř ke střenému poranění jednoho z účastníků honu.

„Policisté prvotním šetřením zjistili, že v lokalitě probíhá hon konaný Mysliveckým sdružením Dalešice. V průběhu třetí leče honu při výstřelu na zajíce z legálně držené brokové kozlice zasáhl padesátiletý myslivec dalšího účastníka honu nejméně sedmnácti broky do oblasti dolních končetin a způsobil mu tak poranění. Zraněný muž byl ošetřen následně a hospitalizován na chirurgickém oddělení třebíčské nemocnice. Honu se účastnilo celkem 19 střelců a devět honců,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
U všech policisté vyloučili dechovou zkouškou alkohol. Zbraň, ze které vyšel výstřel, který poranil padesátiletého muže, policisté na místě zajistili pro účely trestního řízení. „Případ si převzali k dalšímu prověřování kriminalisté z oddělení obecné kriminality z Třebíče a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter