Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muzejní noc na třebíčském zámku

/
/
/
506 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Třebíč pořádá v pátek 24. listopadu od 18.00 do 22.00 v areálu třebíčského zámku v Muzeu Vysočiny Třebíč, Předzámčí a bazilice sv. Prokopa v Třebíči v rámci listopadové Muzejní noci. Vstupné je pro návštěvníky zdarma.

V páteční večer se otevřou dveře třebíčského zámku společně s expozicí Cesty časem v Předzámčí a bazilikou sv. Prokopa. Listopadový termín je trochu netradiční. Obvykle se muzejní noc koná v květnovém či červnovém termínu. Třebíčské muzeum si muzejní nocí v tomto termínu připomene deset let od rekonstrukce zámeckého areálu a muzejních expozic.

Na návštěvníky čekají volně přístupné muzejní expozice a expozice Cesty časem v předzámčí, komentované prohlídky expozice Valdštejnové na Třebíči, prohlídky trpasličí galerie a krypty baziliky, výstava fotografií Michaela Dusa v galerii Tympanon, přednášky muzejních odborníků, promítání fotografií a filmů z rekonstrukce v prostorách multifunkčního sálu třebíčského zámku, aktivity pro děti, tvořivé dílny v expozici Cesty časem v Předzámčí, muzejní hra pro celou rodinu, 19.00 a 20.00 hudební půlhodinky v bazilice sv. Prokopa a ve 21.00 koncert L. P. – LockDown Project v Kamenném sálu.

Prostor Rajského dvora a schodiště osvětlí lampičky spolku Míša & Míša, které budou v případě zájmu k zakoupení. Koupí podpoříte tento spolek, který pomáhá handicapovaným začlenit se mezi zdravé lidi.
Občerstvení nabídne muzejní kavárna.

  • Facebook
  • Twitter